De ce apar palpitațiile? Principalele cauze 

Medicii spun că extrasistolele sunt bătăi adiționale ale inimii. Acestea se petrec pe lângă ritmul fiziologic al inimii și deși nu pun viața în pericol, pot să dea naștere unei simptomatologii neplăcute.

De regulă, ele mai sunt descrise de pacient sub formele descrise de „bătaie puternică”, „gol”, senzația că „stă inima în loc”, că aerul inspirat este insuficient sau chiar ca o durere toracică.

Din punct de vedere medical, palpitațiile sau extrasistolele sunt percepute ca o formă de aritmie cardiacă. Cea mai simplă formă a aritmiei cardiace, mai exact!

Distribuie prietenilor

Cauzele aritmiilor sunt multiple. Atenție! Nu mereu prezența aritmiilor înseamnă că există o afecțiune. De exemplu, ele pot să apară la un fumător, în lipsa unei boli. Sau pot să apară la cei care beau multă cafea, cola, băuturi energizante care sunt extrem de periculoase pentru sănătate. Dar apar și după un efort fizic intens. Sau cauza poate fi un diabet zaharat necorect controlat. Sau, mai grav, pot ascunde boli cardiace. Așa cum sunt: cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, valvulopatii, insuficiență cardiacă.

Sursa – doctorulzilei.ro