• Home
  • Prima
  • Dezastrul lăsat în centrele de carantină de românii întorşi din zonele roşii: „Comportament de un primitivism înfiorător“

Dezastrul lăsat în centrele de carantină de românii întorşi din zonele roşii: „Comportament de un primitivism înfiorător“

dezastru 1

Viceprimarul municipiului Galaţi, Picu Apostol Roman, a postat pe Facebook imagini revoltătoare cu imobilele unde au fost plasaţi în carantină românii întorşi din străinătate, unele chiar noi, care arată ca după război după plecarea acestora.

Pentru a putea face o comparaţie, edilul a postat imagini cu clădirile înainte de venirea persoanelor plasate în carantină şi modul în care arată acestea după plecarea lor.

”Nu vreau ca prin această postare să aduc atingere celor care au stat în carantină şi care au avut un comportament decent. Sunt obligat să aduc în faţa dumneavoastră însă şi comportamentul de un primitivism înfiorător al unor aşa-zişi cetăţeni cărora li s-a pus totul la dispoziţie pe perioada carantinei şi care au înţeles că trebuie să-şi bată joc de România, de Galaţi şi de munca unor oameni dedicaţi. Pentru exemplificare voi posta 14 poze cu felul în care au fost primiţi şi 26 poze cu dezastrul lăsat în urma lor. Mai lansez o temă de discuţie: Cum Doamne iartă-mă aflu de oameni cărora li s-au anulat biletele de avion plătite de către ei personal, neputând ajunge în ţară, iar unora li se pun la dispoziţie curse de avion umanitare, autocare, dube? Nu cumva anumite ţări profită de pandemie ca să-şi facă curăţenie în ogradă? Nu mai sunt cu toţii cetăţeni europeni?”, a scris viceprimarul Picu Apostol Roman pe pagina personală de Facebook.

Viceprimarul susţine că nu e prima dată când se întâmplă acest lucru, motiv care a decis acum să facă publice imaginile cu dezastrul lăsat în urmă de o parte din românii reveniţi din străinătate.

„Au venit buluc peste municipalitate, aşa cum au venit buluc peste toate municipalităţile din România. Noi, aici, am căutat să îi primim omeneşte, să le găsim cazare bună, luxoasă chiar, să le asigurăm hrană. Şi indiferent că e sâmbătă şi duminică, să primească hrană caldă. Dar nu de puţine ori am fost puşi în situaţia să nu vorbim despre ce lasă în urmă aceşti oameni. Am tăcut o dată, de două ori, trei ori, dar nu mai pot să tac. Vorbim despre banii românilor, banii gălăţenilor. Nu ne putem juca cu aşa ceva. Vă daţi seama ce frustrare în rândul cetăţenilor creează faptul că aceşti oameni care poate nu au contribuit cu nimic la statul român, că sunt aduşi, cazaţi, iar în spatele lor găsim acest dezastru”, a declarat edilul pentru Digi24, potrivit adevarul.ro.

O parte din imobilele puse la dispoziţie persoanelor carantinate, ca şi mobilierul şi instalaţiile sanitare erau noi. O parte dintre acestea au fost distruse şi va fi nevoie de înlocuirea lor.

Parteneri