Din 15 mai, nunţile şi botezurile nu vor mai fi doar cu opt persoane. Se ia în calcul organizarea în restaurante

Precum se știe, în  perioada stării de urgență, potrivit ordonanței militare numărul 2, nunțile, botezurile și înmormântările pot fi organizate cu condiția ca la acestea să nu participe mai mult de opt persoane. Ca atare unele nunți au fost anulate.

După 15 mai, autoritățile iau în calcul să permită românilor să își organizeze nunțile și botezurile în restaurante. Condițiile sunt dificile, dar nu imposibil de îndeplinit, spun cei care trăiesc din astfel de evenimente.
Intenția a fost anunțată de curând de  ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.
„În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, din 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât și cum, va fi o analiza absolut științifică făcută de către epidemiologi și de infecționiști. Analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență„, a spus Vela.

Reprezentanții restaurantelor și hotelurilor admit că s-au întâlnit de mai multe ori cu autoritățile pentru a discuta pe tema regulilor care ar putea fi impuse după 15 mai.

Distribuie prietenilor

„Sunt vehiculate diverse opțiuni, adică păstrarea distanței între mese, la o masă să stea doar membrii aceleași familii, ospătarii și bucătarii să poarte echipamente de protecție, să aibă analizele făcute. Se discută tot felul de măsuri de genul asta. În lifturi să intre numai o persoana sau doar membrii aceleiași familii. La intrarea în unități, restaurante sau hoteluri, să existe termoscanere care să masoare temperatura”, a declarat pentru TVR, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.
„Problema este că în ultimele două săptămâni ar fi trebuit să am cinci evenimente. Unii dintre clienți au înteles situația și și-au reprogramat data pe anul viitor, alții nu au înțeles și au renunțat la contract. Problema și mai mare o reprezintă creditele pe care le-am luat pentru a dezvolta afacerea. Nemaiavând evenimente, automat nu mai am nici cum să plătesc ratele. Este imposibil. Ca sa nu mai aducem în discuție salariile angajaților”, a explicat pentru G4Media.ro, Andrei Vartolomei, proprietarul mai multor săli de evenimente.