Diabetul uneori ucide. Cauzele care…

Diabetul este o boală cronică netransmisibilă care apare atunci când pancreasul nu mai poate produce insulina, sau atunci când organismul nu mai poate utiliza insulina cum trebuie.

Dr. Dan Cheţa, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” explică motivele pentru care facem diabet.

Moștenirea genetică
„În principiu, diabetul zaharat are două mari tipuri de cauze: cele genetice, moștenim de la părinți anumite predispoziții, nu este neapărat să facem și boala , și pe acest fond se adaugă cauzele de mediu. Printre factorii de mediu se numără stilul de viață negativ al omului modern. Felul în care trăim astăzi determină ca predispoziția să fie împinsă înainte, în loc să fie oprită.

Distribuie prietenilor

Pe de o parte moștenim, iar pe de altă parte ajutăm și noi prin felul în care trăim. În primul rând este vorba de alimentația nesănătoasă. Mâncăm mai mult decât trebuie în condițiile actuale și adeseori consumăm alimente dăunătoare”, explică prof. dr. Dan Cheţa, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, potrivit doctorulzilei.ro

Sedentarismul
Sedentarismul este al doilea factor după alimentație.

Să nu uităm apoi, stresul, fumatul, noxele de toate felurile, excesul de medicamente, dereglările psihologice, toate acestea influențează modul de viață al omului contemporan mai explică dr. Cheța.