Dieta pentru grupa de sânge B

Potrivit doctorului naturopatic Peter D’Adamo, persoanele care se inscriu in grupa B sunt diferite de cele din grupele A si 0. Daca grupa 0 este considerata cea a Vanatorului, iar grupa A – a Agricultorului, despre cei cu grupa sangvina B se spune ca sunt Exploratorii. Prototipul ancestral al grupei B sunt oamenii impinsi din savanele fierbinti est-africane catre inaltimile friguroase ale muntilor Himalaya. Prima data grupa B a fost identificata triburi mixte de mongoli si caucazieni. Cum triburile mongole au pornit in expansiune, grupa B a fost raspandita catre campiile Euroasiei. Avand in vedere “specificul” triburilor nomade, dieta stramosilor persoanelor din grupa B era bazata in special pe produse de origine animala: carne si lactate.

Bolile des intalnite la persoanele din grupa B
Principala problema a persoanelor care se inscriu in grupa sangvina B este sensibilitatea la dezechilibru. Daca respecta regulile unui stil de viata sanatos, nu fac excese de nici un fel, nu au nici o problema. Insa cel mai mic dezechilibru le poate provoca neplaceri. Mai ales cand e vorba de stres, creste nivelul de cortizol. Tocmai de aceea, persoanele din grupa B sunt mai predispuse riscului de a dezvolva Sindromul X (adica sindromul metabolic), slecroza multipla, sindromul oboselii cronice si chiar lupus. De asemenea, pe acelasi fond de stres, persoanele din grupa B au sistemul imunitar mai sensibil. Insa, daca reusesc sa tina sub control nivelul stresului si duc un stil de viata echilibrat, posesorii grupei sangvine B sunt cei mai in forma din toate grupele de sange si cei mai echilibrati mental.

Alimente permise si interzise in grupa B
Potrivit lui D’Adamo, alimente precum porumbul, graul, lintea, rosiile, alunele si semintele de susan sunt nocive pentru persoanele din grupa B intrucat le ingreuneaza procesul metabolic, ceea ce duce la oboseala cronica, retentie de lichide, hipoglicemie. De asemenea, cei din grupa B trebuie sa evite carnea de pui, din cauza lectinei la care posesorii acestei grupe sangvine sunt foarte sensibili deoarece aceasta le poate provoca atacuri de cord si dereglari ale sistemului imunitar.
In schimb, posesorilor grupei sangvine B le sunt recomandate carnea de capra, miel, berbec, iepure, caprioara. De asemenea, legumele verzi, ouale si lactatele degresate contribuie la un control mai bun asupra greutatii.

Distribuie prietenilor

Mai mult pe sfatulparintilor.ro