• Home
  • Sănătate
  • Dieta vegetariană duce la instalarea menopauzei mult mai devreme. Explicațiile Mihaelei Bilic

Dieta vegetariană duce la instalarea menopauzei mult mai devreme. Explicațiile Mihaelei Bilic

bilic 1

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști români. Recent, medicul nutriționist a explicat cum menopauza se poate instala cu doi ani mai devreme, din cauza dietei vegetariene.

În social media, medicul nutriționist a explicat faptul că există anumite alimente care conduc la apariția prematură a menopauzei.

Potrivit datelor unui studiu efectuat de britanici, carbohidrații sunt factorii care conduc la instalarea menopauzei chiar cu doi ani mai devreme. Totuși, în rândul femeilor care consumă cât mai multe legume proaspete și pește gras, instalarea menopauzei poate fi întârziată cu aproximativ 3,3 ani.

,,Un studiu prospectiv făcut pe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani a demonstrat că instalarea menopauzei poate fi întârziată cu până la 3,3 ani dacă consumăm legume proaspete și pește gras. The UK Women Cohort Study a urmărit obiceiurile alimentare a 35372 femei timp de 6 ani.

Concluzia? Dieta vegetariană și consumul unor cantități mari de carbohidrați de tipul orez, paste făinoase sau pâine grăbește instalarea menopauzei cu 1,8 ani. La polul opus, consumul zilnic de legume și ulei de pește are efecte miraculoase în menținerea sintezei de hormoni sexuali feminini.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook, potrivit click.ro.

În cadrul aceleiași postări, medicul nutriționist a precizat că acizii grași omega 3 din pește, dar și vitaminele din legume sunt esențiale împotriva procesului de îmbătrânire.

,,Îmbătrânirea înseamnă oxidare, iar ovarele sunt și ele supuse acestui fenomen. Cine se poate opune “ruginirii” noastre din interior? Vitamina C și antioxidanții din legume, alături de acizii grași esențiali omega 3 din pește! Organismul uman nu poate sintetiza vitamina C, ea trebuia adusă din alimentație. La fel și pentru acizii grași omega 3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre omega 3 și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire.

Prezența de polifenoli vegetali în tubul digestiv protejează grăsimile omega 3 de oxidare și permite trecerea în circulație a unor molecule de acizi grași cu eficiență crescută. Legume și ulei de pește, ăsta pare a fi secretul tinereții fără bătrânețe!”, a adăugat medicul nutriționist.

Continuarea aici

Parteneri