Doliu în muzica românească. Un mare artist s-a stins din viață

nicolae-licaretNicolae Licareț, directorul artistic al Filarmonicii „George Enescu”, a murit luni, în jurul orei 14.30, la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Bogdan Oprița.
Nicolae Licareț, pianist, organist și clavecinist, s-a născut la 24 septembrie 1943 în București și a început studiul pianului la vârsta de 5 ani cu Natalia Iacobescu.
După absolvirea Conservatorului din București a participat la numeroase cursuri de perfecționare la Weimar, cu Hans Pischner — clavecin, Guido Agosti — pian, și la Brugge, cu Isolde Ahlgrimm. S-a dedicat, în paralel, studiului orgii sub îndrumarea lui Iosif Gerstenengst, fiind apoi apreciat cu ocazia numeroaselor turnee efectuate în renumite centre ale muzicii de orga din Europa (München, Madrid, Burgos, Barcelona, Perugia, Leipzig, Santiago de Compostela, Viena, Halle, Paris).
În 1968 a devenit membru al Filarmonicii din București, al cărei director artistic a fost de la 1 ianuarie 1991.
Nicolae Licareț este unul dintre puținii interpreți cu activitate solistică concertistică la trei instrumente cu claviatură.