• Home
  • Prima
  • Dr. Luminiţa Dima: ”Virusul acesta perfid vânează – și îi găsește – oameni vulnerabili. Asta-i tot ce știm”

Dr. Luminiţa Dima: ”Virusul acesta perfid vânează – și îi găsește – oameni vulnerabili. Asta-i tot ce știm”

luminita dima 1

Am întrebat-o pe doctorița Luminița Dima, cu o vastă experiență,  de la munca în dispensar până la cea în marile spitale (acum lucrează, după pensionare, la SANADOR, în sistemul privat), cum este cu acest coronavirus, cum îl percepe ca doctor și, până la urmă ca om care îl poate întâlni la rându-i.

”Nu e o scamatorie sau o invenția diablică. Diabolică este prin modul cum își vânează victimele: oameni cu imunitate scăzută, care luptă din greu cu alte boli. Îi depistează și le pune capac. Cei mai mulți morți sunt cu cancer, aflați în faze diverse de tratament. Vine acest virus și încheie toate încercările doctorilor de a prelungi viața unui om. Așa se petrece și cu cei cu diabet sau alte boli cronice. De aceea vânează mai ales persoane în vârstă, vulnerabile, cu imunitatea scăzută. Asta face peste tot în lume”.

Unii spun că nu există, că e o gripă cel mult!

”E o gripă, dar una parșivă care nu prea iartă oamenii cu vulnerabilități. Din acest motiv cei care au și alte suferințe trebuie protejați pentru că acest virus nemernic îi caută și adesea îi găsește”.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri