• Home
  • Sănătate
  • Dr. Ovidiu Bojor: „Să mâncăm asta des, previne infarctul”

Dr. Ovidiu Bojor: „Să mâncăm asta des, previne infarctul”

Ovidiu Bojor 1 1

Dr. Ovidiu Bojor, în vârstă de 93 de ani, academician și fitoterapeut român, membru al Academiei de Știinte Medicale, spune că un aliment consumat des previne infarctul. Mai mult, „stimulează rinichii și ficatul și calmează sistemul nervos”.

Ovidiu Bojor, renumit farmacist si deopotriva fondator al fitoterapiei moderne in Romania, spune că alimentul minune este ceapa. Are proprietati terapeutice excelente. Intrucat contine antibiotice din plante, este folosita pentru tratarea racelilor si combaterea bacteriilor si a altor germeni patogeni.

Ceapa, efecte benefice asupra sistemului cardiovascular

Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.

Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri