• Home
  • Sănătate
  • Patru alimente de evitat în anxietate. Agravează simptomele!

Patru alimente de evitat în anxietate. Agravează simptomele!

tineri depresivi 1

Tulburările de anxietate sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală. Ele pot avea un impact profund asupra vieții și sănătății oamenilor, așa că este întotdeauna recomandat să căutați ajutor și tratament profesional.

După cum indică Healthline, există o serie de alimente care pot agrava anxietatea, așa că toți cei care suferă de o tulburare de acest gen ar trebui să ia în considerare evitarea acestora.

Alcool
Într-un mod nesănătos, mulți oameni apelează la alcool pentru a atenua diversele disconforturi psihologice. Cu toate acestea, există dovezi clare că această substanță are efectul opus.
Pe de o parte, consumul de alcool, mai ales dacă este frecvent, este legat de dezechilibre ale nivelurilor anumitor neurotransmițători precum serotonina, care pot agrava simptomele tulburărilor de anxietate.
Pe de altă parte, intoxicația cauzată de alcool poate fi urmată, pe termen scurt, de un „efect de rebound” care crește imediat anxietatea.

Cofeină
Cofeina, regăsită în băuturi precum cafeaua sau ceaiul (care, pe de altă parte, sunt foarte sănătoase în alte aspecte) este o substanță stimulatoare, care poate avea efecte secundare precum anxietatea și nervozitatea. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că aceste efecte apar de obicei la doze mari, astfel încât consumul moderat este de obicei considerat sigur.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri