• Home
  • Știri
  • Drulă (USR): România e în plină dictatură. Fixează Ciolacu cine, ce bani primește

Drulă (USR): România e în plină dictatură. Fixează Ciolacu cine, ce bani primește

catalin drula 346c13e57d

USR și Forța Dreptei au depus în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Marcel Boloș (PNL). Într-o intervenție pentru B1 TV, Cătălin Drulă, liderul USR, s-a lansat într-un atac extrem de dur la adresa lui Boloș, dar și a premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe care i-a acuzat că distrug practic finanțele țării. Drulă a avertizat că, din păcate, românii vor ajunge să plătească pentru nenorocirile pe care le fac acum PSD și PNL la guvernare și chiar s-ar putea să ajungem iar la mâna FMI.

„Am depus o moțiune împotriva ministrului Marcel Boloș pentru că e cel mai toxic și antiliberal ministru de Finanțe pe care l-a avut România în istoria recentă. Ceaușescu ar fi fost bucuros să-l aibă pe Boloș ministru de Finanțe, pentru că ce au făcut cei doi Marcei, Ciolacu și Boloș, calcă în picioare democrația Constituția, cadrul legislativ în materie fiscal-bugetară.

Îmi măsor cuvintele și spun că, din punct de vedere fiscal, România e în plină dictatură. Fixează Marcel Ciolacu cine ce bani primește. Or într-o democrație liberală, cum e scris și-n Constituție, Parlamentul decide unde merg banii, ce alocări se fac, cum crește un prag de îndatorare dacă e cazul.

Acum e folosit Fondul de rezervă ca Ciolacu să aloce discreționar bani clientele de partid și să evite să facă, pentru prima dată după Revoluție, rectificare bugetară. De ce? Pentru că la rectificare s-ar vedea clar și ar vedea și Consiliul Fiscal, și BNR, și Opoziția, și presa, și toată lumea care starea reală a bugetului României, un buget pe care l-au nenorocit, au făcut un jaf, iar acum eu sunt consternat și-i cer lui Ciolacu să se oprească pentru că răul pe care-l face va dura mulți ani și va fi foarte greu de restabilit încrederea investitorilor în România.

Înțeleg că se pregătesc să devalizeze și buffer-ul din Trezorierie, banii care sunt puși acolo pentru zile negre ”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Continuarea aici

Parteneri