• Home
  • Știri
  • Echinocţiu de toamnă. Ce ritual e bine să faci în ziua echinocţiului

Echinocţiu de toamnă. Ce ritual e bine să faci în ziua echinocţiului

toamna echinoctiu 1

In fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie are loc echinoctiul de toamna. Echinoctiul de toamna este momentul cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180°. Din acest moment putem spune ca intram in toamna astronomica.

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, momentul echinoctiului de toamna 2020, in Romania, este 22 septembrie, ora 16:31.

Ce trebuie sa stii despre echinocţiul de toamnă

1. Spre deosebire de Anul Nou, care e la miezul noptii in toate fusurile orare, echinoctiul de toamna are loc in acelasi moment universal, doar ca ora locala va diferi.
2. Echinoctiul de toamna are loc cand soarele traverseaza ecuatorul ceresc. In fiecare an, acesta se petrece la 22, 23 sau 24 septembrie, in emisfera Nordica.
3. Dupa echinoctiul de toamna, noptile vor fi din ce in ce mai lungi, iar zilele din ce in ce mai scurte. Acet lucru va dura pana in luna decembrie. Atunciu ziua va incepe sa fie din ce in ce mai mare, pana la echinoctiul de primavara.
4. Data exact a echinoctiului difera de la an la an. Acest lucru este datorat faptului ca Pamanutlui ii ia aproximativ 365,25 de zile sa faca rotatia in jurul soarelui, iar o data la patru ani este an bisect.
5. Pentru pasionatii de astrologie, in dimineata de dupa echinoctiul de toamna se intra in zodiac Fecioara. Afla mai multe despre intrarea Soarelui in Fecioara aici.
6. In China, echinoctiul de toamna este inclus in Festivalul Toamnei, cunoscut si ca Festivalul Lunii. Cu acest prilej se celebreaza strangerea recoltelor si se gatesc Prajiturile Lunii.
7. Spre deosebire de echinoctiul de primavara care genereaza energia renasterii si bucuria verii, echinoctiul de toamna poate aduce sentimente de depresie.

Ritual pentru echinoctiu de toamna

Aprinde o lumanare si exprima-ti gratitudinea pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru lucrurile care te-au facut omul care esti.
Toamna este momentul in care preparam “solul” pentru recoltele viitoare. Elibereaza-te de tot ce a fost, fa curatenie si da voie creativitatii sa aiba viziuni.
Urmeaza iarna, momentul in care te vindeci. Iarna, cu frigul si inghetul ei, aduce curatenia, vindecarea ce te pregateste pentru primavara. Iar primavara este momentul renasterii.

Sursa – sfatulparintilor.ro

Parteneri