Elevii români, 11 medalii la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2016

Unsprezece medalii au fost obținute de elevii români la cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, fiind premiați la toate cele patru probe ale concursului – Chimie, Matematică, Informatică și Fizică.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la Informatică, elevii români au adus în țară o medalie de aur — Andrei Costin Oncescu, două de argint — Alexandru Petrescu și Bogdan Cristian Crețu și o mențiune specială — Laura Georgescu.
La Fizică, reprezentanții României s-au întors acasă cu două medalii de argint, obținute de Anca Drăgulescu și Petru Cotruț, iar la Matematică lotul țării noastre se mândrește cu o medalie de aur — Lenca Cuturela și una de argint — Andrei Ghigheci. La ultima probă din competiție — Chimia — elevii români au obținut două medalii de argint — Ana Leonescu și Tudor Cozma și una de bronz — Daniel Ungureanu.
”Un scurt bilanț al ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada arată că elevii români au câștigat nu mai puțin de 11 medalii și premii, dintre care două de aur, șapte de argint, una de bronz și o mențiune specială. Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică”, precizează comunicatul transmis de Lumina Instituții de Învățământ.