• Home
  • Sănătate
  • Endocrinolog: În farfurie se găsește viitorul tău. Cea mai mare inovație a Creatorului: Fibrele

Endocrinolog: În farfurie se găsește viitorul tău. Cea mai mare inovație a Creatorului: Fibrele

Întrebat despre alimentația sănătoasă, doctorul Virgiliu Stroescu a spus că mai întâi este nevoie să vorbească despre adevăr. Că este necesar să învățăm să căutăm adevărul, iar apoi să-l respectăm. Pentru că adevărul te face liber doar dacă-l accepți, altfel devine și el doar o povară în plus.

Probleme cu greutatea

– Când greutatea este prea mare, ea devine boală. Toți obezii sunt oameni bolnavi. Ei cară mereu cu ei o povară de 20, 40, poate 60 de kilograme. Este ca și când ai căra în spate o cămară întreagă de alimente!

– Sunt două căi prin care putem slăbi: mâncare mai puțină și mișcare mai multă. Iar cele două sunt ca două vâsle la aceeași barcă.

– Carnea nu dă energie, ci fură energie de la noi. Cine mănâncă o friptură mare nu mai poate dansa, doar stă și ascultă muzica! Ceea ce ne dă energie sunt dulciurile și grăsimile.

– Colin Mampbell, autorul celebrei cărți Studiul China, a spus că este necesar să avem 80% glucide. Dar să fie glucide complexe, să fie integrale și nerafinate.

Fibrele sunt miraculoase

– Cea mai mare inovație a Creatorului știți care este? Fibrele. Toată hrana de origine animală este lipsită de fibre. Deci este o hrană de proastă calitate. În schimb, hrana vegetală are fibre vegetale. Ăsta-i tot secretul, asta este toată înțelepciunea!

– Ca să înțelegeți cum lucrează fibrele, o să folosesc o comparație. Imaginați-vă că iei o găleată de benzină și arunci în ea un chibrit aprins. Ce se petrece? Explodează. Asta este hrana de origine animală, care nu are fibre. Luăm apoi un lemn și aruncăm un chibrit aprins peste el. Ce se petrece? Nimic. Ca să se aprindă este nevoie să pui niște hârtii, niște surcele, și ia foc încet-încet, până când în sfârșit ajunge să ardă puternic. Aceasta este hrana plină de fibre. Fibrele temperează arderea.

Cum apare cancerul de colon în absența fibrelor

– Tubul nostru digestiv este, așa cum îi spune și numele, un tub. Este necesar să fie curățat, spălat. Cine face igienizarea asta? Fibrele, ele absorb toată murdăria, apoi ies afară împreună cu deșeurile, iar noi rămânem curați.

– Și eliminarea scaunului este ușurată de prezența fibrelor. Dacă nu ai fibre în colon, scaunul nu se elimină, ci rămâne pe loc și putrezește. Acolo se formează o rană pe colon. Apoi este împins mai departe și face o rană și acolo, apoi se formează în acele locuri un diverticul, apoi un polip, iar acest polip este viitorul tău cancer de colon. De unde a început totul? De la absența fibrelor.

– Mâncăm grăsimi multe și avem nevoie să le saponificăm. Cu ce? Cu bilă. Dar bila are acizi biliari, care sunt foarte puternici. Acești acizi este nevoie la rândul lor să fie temperați, iar de asta se ocupă tot fibrele. Dacă avem în colon doar hrană animală și nu avem fibre, acizii aceia atacă pereții colonului, iar rezultatul este cancerul de colon. Oamenii care mănâncă fibre multe nu se îmbolnăvesc de cancer de colon. Deci oamenii își mențin sănătatea mâncând fibre.

– Când mănânci mici și muștar și pâine albă și bei bere, acolo nu există nicio fibră care să protejeze tubul digestiv. Și atunci suntem în pericol, mai ales dacă se petrece des. Pe când, dacă mâncăm un vas mare cu salată, atunci nu mai este niciun pericol. Neapărat, deci, să nu existe masă fără fibre.

Continuarea pe suntsanatos.ro

Parteneri