• Home
  • Fapt divers
  • Evadat de două săptămâni, căutat fără succes de poliție, golește noaptea frigiderele sătenilor din Matița

Evadat de două săptămâni, căutat fără succes de poliție, golește noaptea frigiderele sătenilor din Matița

Un evadat din Prahova este căutat de poliție de aproape două săptămâni! În acest timp, bărbatul, condamnat pentru furt calificat,  dă buzna  noaptea în casele oamenilor din satul Matița și le golește frigiderele. Oamenii, care îl bănuiesc pe fugar că se ascunde în pădurea din aproprierea localității, spun că hoțul le-a furat inclusiv din proviziile făcute pentru vremeurile grele de COVID-19, scrie DIGI 24.ro
Intră noaptea în case ca o pisică, uneori foarte aproape de gazdele care dorm, și fură alimente, cu predilecție salamuri, mici, mezeluri. Lasă neatinse murăturile și bulionul, spun păgubiții care încearcă să facă o poteră și să dea de hoț care, bănuiesc ei, se ascunde în pădurile de lângă Bălțești, comună mare din Prahova.

Rodica Soare, păgubită: „A intrat pe la stradă, a dat clonțul la o parte, a deschis ușa la intrare, a văzut că nu are ce lua și acolo în spate nu am încuiat ușa și s-a abonat la frigider. Tot ce aveam, măsline, salam, ce a fost hrană rece a luat tot, când ne-am trezit și noi să mâncăm nu am mai găsit mâncarea în frigider și atunci ne-am alarmat, am sunat la 112.”

Prima spargere la frigidere a fost dată de hoț a treia zi de Paşte, la scurt timp după ce evadase.

Lumea este în alertă în satul Matița: localnicii spun că până nu va fi prins, hoțul va încerca să intre în casele lor de fiecare dată când i se face foame. De altfel, ultimul furt a fost azi-noapte, conform  sursei citate.

Unii au găsit prilej de umor și bășcălie. ”Zi mă merci că nu ți-a furat muierea”, a spus unul vecinului rămas fără provizii. ”Pe a ta n-o fură nici dacă-l plătești că e urâtă” a răspuns nervos cel cu mezelurile subtilizate chiar de lângă sforăitul lui.

Mădălina Stoica, AMPress

Parteneri