Evitați să mai congelați aceste tipuri de alimente

carnea la congelator

Congelatorul este, fără îndoială, cel mai bun prieten al nostru atunci când vine vorba de conservarea alimentelor, însă, uneori uităm că acesta nu rămân proaspete pentru totdeauna.

Iată care sunt cele cinci tipuri de alimente pe care ar trebui să nu le mai păstrezi în congelator:

Alimente recongelate
Ați decongelat vreodată un pachet de carne sau legume și, în cele din urmă, v-ați decis în ultimul moment să consumați altceva? Dacă ați aruncat aceste pachete înapoi în congelator, trebuie să le aruncați imediat. De fiecare dată când dezghețați și apoi recongelați un aliment creșteți șansele ca bacteriile să se dezvolte.

Sfat: Nu recongelați alimente care au stat la temperatura camerei mai mult de două ore.

2. Resturi alimentare

Să vii acasă cu pachetul de la mama sau de la bunica este un obicei preferat. Dar, uneori uităm de ele și ajung în congelator luni de zile sau chiar mai mult.

Din păcate, alimentele gătite ar trebui consumate în termen de trei-patru luni, potrivit experților în siguranță alimentară. Deci, dacă ai păstrat resturi mai mult de șase luni, este timpul să le arunci.

3. Dulciuri cu umplutură de smântână sau brânză

Cum se apropie sărbătorile ne place să facem dulciuri, dar de multe ori exagerăm și ajungem să punem unele în congelator.

Cele mai multe dulciuri se păstrează între trei și șase luni, dar cele cu brânză sau smântână în interior trebuie consumate în termen de o lună.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri