Fierea pământului, un aliat în tratarea virozelor și a gripei

Foarte apreciată pentru puterea ei tămăduitoare, Fierea pământului, Țintaura sau Floarea de friguri, așa cum este denumită în medicina populară, această plantă este folosită frecvent în anotimpul rece. Datorită substanțelor amare, prezente în compoziție, planta are efect frigorific, reglează temperatura corpului și este un aliat în tratarea virozelor și a gripei.
Deși este recomandată în anotimpul rece, în sezonul virozelor, Fierea pământului este utilizată și primăvara, când organismul are nevoie de detoxifiere și de revigorare. În acest scop, curele de tratament cu Fierea pământului sunt binevenite. De asemenea, acest renumit antitermic, are efecte benefice și în procesul de reglare stomacului și a digestiei. Nu în ultimul rând, infuzia preparată din această plantă hrănește bila, fiind folosită în tratamentul dischineziei biliare.
Despre această plantă, apreciată de cercetătorii din toată Europa, ca fiind un tonic pentru organism, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, precizează în studiul ”Fierea pământului este un fortifiant general”: Fierea pământului este una dintre cele mai puternice plante cu efect detoxifiant și febrifug. Extrasele din plantă mobilizează toxinele și grăbesc eliminarea lor din organism, stimulează pofta de mâncare, calmează crizele digestive și de ficat și activează circulația. De asemenea, planta are o acțiune dublă asupra paraziților intestinali: pe de o parte îi omoară, pe de altă parte facilitează procesul lor de eliminare din intestin”.

Continuarea pe click.ro