Florile de SÂNZIENE fac minuni pentru sănătatea ta. Preparatele mănăstirești care tratează numeroase boli

De zeci și zeci de ani, în domeniul leacurilor, Sânzienele ocupă un loc privilegiat. Ele au fost folosite în tratarea unor afecțiuni diferite, în mănăstirile în care au fost studiate efectele lor terapeutice: În mănăstirile din Făgăraș, cu preparatele din Sânziene s-au tratat bolile de nervi și cele hepace. În mănăstirile din Oltenia, leacurile preparate din flori de Sânziene alinau frigurile și hernia. În același timp, în așezămintele mănăstirești din Moldova, preparatele din flori de Sânziene erau recomandate în tratarea afecțiunilor de colon și de piele. De asemenea, în mănăstirile din Transilvania se dusese vestea că alifia de Sânziene vindecă bolile de oase.

Pentru bolnavii cu insuficienţa renală

Pentru bolnavii cu insuficienţă renală, care necesită dializă, s-a constatat că este eficient un tratament cu infuzie preparată din trei plante: sânziene, urzică moartă şi splinuţă. Plantele se amestecă în părţi egale. Infuzia se prepară dintr-o lingură din acest amestec şi din 300 ml de apă clocotită. Se infuzeză trei minute, apoi se filtrează. Se beau câte trei-patru căni de ceai pe zi, pe termen lung. Prima cană se bea cu 30 de minute înainte de micul dejun, cu înghiţituri mici, iar restul se consumă pe parcursul zilei.

Distribuie prietenilor

Sânzienele tratează o varietate de boli

Ca plantă cu renume de „Marele tămăduitor”, Sânziana ( sau Drăgaica așa cum i se mai spune în diferite zone geografice), tratează și chiar vindecă diverse afecțiuni ale organismului: stări de oboseală și de epuizare, boli digestive: hepatită, calculoză biliară, afecțiuni ale sistemului nervos ( insomnii, nevroze, vertij).

Infuzia concentrată, eficientă pentru corzile vocale

În tratamentul laringitei, faringitei, în afecţiunile corzilor vocale şi ale glandei tiroide este eficientă gargara cu infuzie concentrată de Sânziene. Aceasta se prepară din trei linguriţe de Sânziene uscate şi 250 ml de apă clocotită. Zilnic se face gargară cu câte trei căni de infuzie.

O băutură de Sânziene, alternativă la cafeaua de dimineaţă

O băutură preparată dintr-o cană cu apă, 2 linguriţe de pulbere de sânziene, puţină scorţişoară şi o linguriţă de miere poate înlocui cu succes cafeaua de dimineaţă.

Mai mult pe Click.ro