O simplă analiză de sânge va diagnostica și localiza rapid prezența unei tumori oriunde în corp

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit o noua metoda de diagnosticare a unor tumori canceroase. Este un nou test de sange, bazat tot pe biomarkeri, dar care este mult mai rapid si mai precis decat analizele disponibile in prezent. Acest test poate arata imediat daca un pacient are cancer, dar va indica si organul unde s-a dezvoltat tumoarea.

Biomarkerii sunt molecule care indica prezenta sau absenta unei tumori in corp. Ei sunt folositi pentru a detecta foarte multe boli, inclusiv diferite forme de cancer. Aceste molecule pot detecta semnalele anormale transmise in corp de diferite tumori canceroase, identificand mutatiile genetice, proteinele eliberate în corp sau genele lipsa.

In prezent, medicii recomanda teste de sange cu biomarkeri pacientilor bolnavi sau suspecti de cancer, insa analizele vizeaza in mod specific un anumit tip de cancer: de san, de colon etc. Pentru a verifica sanatatea mai multor organe, pacientul ar trebui sa faca mai multe teste cu biomarkeri, procedura care ar fi foarte costisitoare si de durata. Problema aceasta va disparea insa daca va putea fi realizat un test de sange universal, pentru depistarea si localizarea unei tumori canceroase.

Distribuie prietenilor

Continuarea pe sanatate.bzi.ro