A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Florin Tănăsescu: HOP ŞI DOAMNA GOE ÎN ARCA LUI NOE!

0 131

În Manuscrisele de la Țara Moartă este rescrisă istoria lumii și, implicit, a unei nații. Conform noii legende, se spune că Noe întâi a defrișat tot ceea ce era verde în România, apoi a făcut o plută pe care a-mbarcat toate jivinele. Așa a început tragedia noastră.

Ce nu se știa până acum este că Noe n-a fost nicidecum căpitan de vas, ci Doamna Goe, sora domnișorului Goe. Iar pe vremea aceea se zicea că-n spatele unui cârmaci de goeletă stă o femeie-analfabetă. Așa scrie în sus-numitele manuscrise din Țara Moartă, așa a fost scrisă și a noastră soartă.
În fine, ideea este că Noe – la îndemnul Doamnei Goe – a ras nu doar pădurile din România, ci tot ce mișcă într-o țară.
România devenise vis în abis.

Pe puntea de la Arca jivinelor trebuia să te faci frate cu dracu’, dacă vroiai să trăiești. Altfel, te înecau prostia, promiscuitatea, îngâmfarea, cretinătatea și – cu voia dumneavoastă, ultima pe listă – marea. E drept, pe Arca-goeletă, vapor, corabie, plută sau cum vreți să-i ziceți – construită nu în stil doric, nici ionic sau corintic, ci nemernic – se mai punea, din An în Paște, și de o revoltă, ca pe Bounty. Ea se numea moțiune de cenzură, care pica pe fundul oceanului, să țină de urât morților de pe Titanic. Ce destin
amarnic !

Și tot așa, pentru a se mai amuza un pic, Domnul Noe împreună cu Doamna Goe și acoliții nu jucau, ca pe vremuri, tabinet sau șeptic, ci deșertau balastul navei celor rămași pe uscat: ulei, niscaiva zahăr și multă, multă sare-n ochi. Să nu le fie de deochi !

Exista, evident, și-o disciplină de partid pe vas. Se-nființase Tribunalul Vaporului. Acolo era judecat cu celeritate orice neuron care îndrăznea să facă alianță (sinapsă) cu altul. Era interzis, deci, a gândi. De regulă, inculpatul era condamnat la detenție pe viață – să tragă la galera goeletei Doamnei Goe – sau aruncat peste bord. Iar în orginalul Manuscriselor de la Țara Moartă, Păunescu apare cu versurile: “Poporul meu cel condamnat la moarte/Să ne-aruncăm în marele înfrânt”.
În vremea asta, numita Penelopa, la gherghef, cosea conturul unei țări. Dar, na belea ! (Să ne scuzați expresia !) “Ce noaptea lucra/ Ziua se destrăma. A doua zi iar, a treia zi iar, lucra în zadar”.
– Ne-ar trebui o mie de ani să reclădim ce-am sfărâmat în anii ăștia, cu ignoranța noastră”, îi șușotea insidios Sisif.

Șarpele se tăvălea pe punte de râs, că alte treabă n-avea; poporul mânca mere pădurețe și saluta boierii de pe plută, făcând temenele. Adică, votându-i, cum se scrie negru pe alb în buletinele – pardon – Manuscrisele din Țara Moartă.

Evident, Arca a intrat în vrie. Din colivie au ieșit papagalii care au început să zbiere: “V-am scos țara dintre ghețuri/ PIB-ul a crescut ca Făt Frumos, cinstite fețe!”. Șarpele râdea, poporul credea. Șobolanii, auzind că-i rost de un ciolan, ieșeau și ei pe punte. Primul care a văzut lumina zilei a fost numit ministru la Deratizare. Al doilea – secretar de stat la Salubrizare. Al treilea, șef la departamentul „ Țară aflată în inventar”.

Ce zicea cronicarul? Că de la Râm (Roma) ne tragem ?
Aiurea! Din mariajul lui Noe cu Doamna Goe!
Sfinte Sisoe!

Pamflet publicat de Ziarul Prahova.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More