• Home
  • Prima
  • Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca

spitalul floreasca 1

Secţia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca a fost închisă, din cauza noului coronavirus. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa, a declarat, luni, pentru Agerpres, că mai multe persoane – un medic rezident, un brancardier şi asistente şi infirmiere – sunt infectate cu COVID-19.

Potrivit medicului, s-a redeschis Secţia de Gastroenterologie care fusese şi ea închisă după ce mai multe persoane angajate aici au fost infectate cu coronavirus.

„Una dintre secţii a fost redeschisă – Secţia de Gastroenterologie, care a fost închisă pentru că cinci persoane – asistente şi infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 şi atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecţie a secţiei şi de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie. La Secţia de Chirurgie de la etajul 3, a doua secţie de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier şi restul asistente şi infirmiere. Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul. Persoanele care au ieşit negative îşi continuă activitatea”, a explicat Bogdan Opriţa.

El a precizat că activitatea de urgenţă a spitalului nu a fost afectată întrucât urgenţele chirurgicale au fost preluate de celelalte două secţii.

Parteneri