• Home
  • Sănătate
  • Frigul aduce tuse. Iată trei moduri la îndemână să scapi natural de tuse

Frigul aduce tuse. Iată trei moduri la îndemână să scapi natural de tuse

ridichi cu miere 1

Cum s-a făcut frig, cum începe să ne deranjeze gâtul, iar tusea nu ne dă pace. Aceasta poate prevesti o răceală, o infecție a căilor respiratorii, iar dacă nu este tratată la timp poate avea consecințe grave.

Iată care sunt cele mai eficiente 3 metode naturale prin care scăpăm de tusea persistentă:
1. Ridiche neagră
Ia o ridiche, spal-o, apoi las-o să se usuce. Taie partea de sus, scobește interiorul apoi adaugă o lingură de miere. Acoperă ridichea cu un șervețel și las-o să stea la loc răcoros timp de 12 ore. Vei vedea că în interiorul ei s-a format un fel de lichid. Ia câte o linguriță din oră în oră și vei vedea cum tusea va dispărea.

2. Pere
Perele fierte și coapte sunt un remediu excelent împotriva tusei persistente și ajută la scăderea febrei. Toarnă 500 ml de apă peste o pară tăiată în bucățele mici, apoi fierbe 20 de minute. Lasă la infuzat circa 2 ore , strecoară și consumă 100 de ml de 4 ori pe zi. Tusea va ceda!

3. Banane cu ceapă fiartă
Vei avea nevoie de 2 banane, o ceapă mică și 400 de ml de apă. Pune ceapa cu tot cu coajă la fiert și las-o așa până ce apa scade la jumătate. Între timp, ia cele două banane descojite și zdrobește-le cu o furculiță, până ce obții un fel de pastă. Colectează apa care a rămas de la ceapa fiartă și amestec-o cu banana. Vei obține un amestec omogen tocmai bun pentru a fi administrat pentru tratamentul tusei persistente. Este un tratament natural și simplu de făcut, fiind adorat de copii, întrucât gustul este unul plăcut!

Mai mult pe Secretele.com

Parteneri