• Home
  • Știri
  • Gabriela Firea: Voucherele pentru creşterea natalităţii sunt gratuite

Gabriela Firea: Voucherele pentru creşterea natalităţii sunt gratuite

g firea 1

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că unor cupluri acceptate în programul pentru creşterea natalităţii le-au fost ceruţi bani pentru vouchere, fapt „complet ilegal”. Firea spune că voucherele sunt gratuite şi nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor.

„Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creşterea natalităţii! Voucherele sunt gratuite şi nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacţie de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!

Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituţiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitaţi şi să ne semnalaţi acest lucru! Taxa de imprimare şi expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, conform obligaţiilor contractuale dintre părţi. De asemenea, fac un apel la reprezentanţii farmaciilor şi clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reuşită şi nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a scris Firea, pe pagina de facebook.

Parteneri