A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Guvernul respinge proiectul doctorului Streinu Cercel, de izolare a bătrânilor de familii, timp de trei luni

1 543

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, și care a generat deja reacții negative în rândul opiniei publice, este respins categoric de către Guvern, care se dezice de astfel de idei și susține că nu au fost luate în discuție, notează digi24.ro.

Streinu Cercel a reunit propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are girul Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu ia în considerare acest proiect.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, la Digi24, că nu susține varianta ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectați cu COVID-19.


APRECIAZA ARTICOLUL !

„Să ne gândim dacă odată cu atingerea vârfului, perioada de descreștere va duce la o perioadă de relaxare. Dar relaxarea va fi în același timp cu anumite restricții, în care vor fi două sau trei ore în care putem merge cu mască și mănuși. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele. Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a spus ministrul Sănătății.

În schimb, acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie puși în zone tampon.

“Vom face o evaluare cam peste o săptămână, după sărbătorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creșterea acestuia precum și numărul deceselor. Când va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte.
Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu.
Ne gândim ca în următoarea perioadă să vedem, în funcție de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să poată trece în niște zone tampon, ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre aceștia pot să nu aibă locuințe și atunci, până la un prim test negativ, vor fi aduse în anumite spații tampon”, a declarat Nelu Tătaru.

Foto – Radio Oltenia

loading...
1 Comentariu
 1. Wiltis spune

  Nu sunt un fan al d-lui Cercel, dar tocmai am citit programul institutului ce-l conduce, în care NU se spune că:
  „… propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor”.
  Oricum, nu sunt de acord cu nici un fel de izolare a nimănui și, prin urmare, nu sunt de acord nici cu programul propus de institut!
  Mama Natură știe ce face! Orice intervenție a omului, ce se crede mai bun decât însuși Creatorul, are urmări dureroase, pentru tot ce înseamnă VIAȚĂ pe această planetă!
  Principala ‘calitate’ a alianței medicină-farmacie, e aceea de a-i face pe oameni să creadă că specia umană ar fi dispărut, dacă nu ar fi existat domniile lor…
  Pentru a fi corecți, iată ce prevede programul lui Cercel:
  „Măsuri imediate pentru fiecare categorie de vârstă enunțată:
  • Persoanele peste 65 de ani:
  – Izolare la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni –
  indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată)
  – Susținerea acestor persoane, respectând cu strictețe măsurile de distanțare socială, pe toată această durată. Susținerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorități și cu ajutorul ONG-urilor
  – Monitorizarea acestor persoane se face de poliția locală, și autoritățile locale.”
  (sursa: https://ro.scribd.com/document/457347309/Planul-lui-Streinu-Cercel?fbclid=IwAR1_n2TN9Q6pJaknrsuF2bexG7hN_4aJ6ECae0gXXiOPk8mDe07jnj-kOMo)
  Deci, primul paragraf din acest articol, este o minciună sfruntată! Probabil, este pregătită astfel înlăturarea sa de la conducerea institutului, ceea ce pe mine mă lasă rece…
  Iată ce spune dr. Astărăstoae despre măsurile luate în alte țări, cât și despre rezultatele lor:
  „Țări, care au introdus
  starea de urgență, carantina și izolarea socială generală:
  Spania: Total cazuri 174.060; Decese 18.255;
  Decese/mil. locuitori 390.
  Italia: Total cazuri 162.488; Decese 21.067;
  Decese/mil. locuitori 348.
  Franța: Total cazuri 143.303; Decese 15.729;
  Decese/mil. locuitori 241.

  Țări, care NU au introdus
  starea de urgență, carantina internă și izolarea socială generală:
  Olanda: Total cazuri 27.419; Decese 2.945;
  Decese/mil. locuitori 172.
  Elveția: Total cazuri 25.936; Decese 1.174;
  Decese/mil. locuitori 136.
  Suedia: Total cazuri 11.445; Decese 1.033;
  Decese /mil. locuitori 102.
  (worldometers.info)
  Trebuie făcută și precizarea că, în Olanda, Elveția, Suedia, paturile de ATI și spitalele nu au fost supraaglomerate.
  În loc de concluzie, o întrebare:
  care abordare pare a fi mai eficientă și mai suportabilă în acest moment?”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult