AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ieșirea din urgență și intrarea în alertă, marcată la miezul nopții cu artificii pe cer și petarde

 

Iețirea din starea de urgență a fost marcată de mulți români cu focuri de articificii pe cer. Nu a fost chiar ca un Revelion, cum anunțau unii, dar în București și în unele cartiere ale marilor orașe, s-au văzut artificii, la  orele 00.00, în noaptea trecută. Au explodat petarde.

Trecerea României din starea de urgență în starea de alertă nu înseamnă chiar libertate deplină, mai ales că virusul n-a dispărut, iar în unele focare se manifestă chiar mai viguros..

Din 15 mi se deschid mall-urile care nu sunt uriașe și cele care au magazine cu ieșire la stradă, se deschid parcurile și nu mai e necesară declarația pe propria răspundere pentru a ieși din casă.

Ieșirea  din localitate se face doar din anumite motive, terasele și restaurantele rămân închise, slujbele religioase se țin doar în afara bisericilor. Se poate pleca la munte pentru drumeții, la vânătoare și pescuit sportiv pentru cei pasionați. Masca devine obligatorie în locurile închise, iar o revenire nedorită de nimeni a epidemiei poate readuce starea de urgență. În unele țări relaxarea a fost cu bucluc, fiind făcută din motive economice și ignorându-le pe cele medicale.

C. Zamfir, AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!