• Home
  • Prima
  • În sfârșit, un ministru se ia în serios: 250 de posturi inutile din minister, desființate. Totul se obține prin concurs

În sfârșit, un ministru se ia în serios: 250 de posturi inutile din minister, desființate. Totul se obține prin concurs

stefan 2 1

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunţat ceea ce guvernul din care face parte anunțase din start – reducerea drastică a funcționărimii care papă banii țării degeaba, pilele politice, sinecuriștii de partid.Ministerul își reduce cu peste  250 de angajaţi  organigrama, iar posturile rămase intră toate, fără excepție, la concurs. Iată postarea pe Facebook a ministrului:

”A apărut în Monitorul Oficial hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi organigrama ministerului. Odată cu apariţia în Monitorul Oficial, intrăm în linie dreaptă cu reorganizarea ministerului. Aproape toţi angajaţii ministerului vor fi nevoiţi să participe la concurs. Toate posturile din minister vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi în minister, vor rămâne 765 de posturi. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajaţi în minister. Putem să ne oprim şi mai jos. Îmi doresc un concurs deschis, să poată participa şi opinia publică.

Am luat decizia de a reorganiza ministerul deoarece era politizat.

Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%, chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y, între timp s-au decolorat sau s-au vopsit şi nu ştim exact de unde şi cum au mai apărut. În aceste şase luni am avut ocazia să văd în profunzime ministerul, să constat lucruri pe care nu s-ar fi meritat să le faci la nivel de minister. Să cumperi o barieră de intrare în minister cu 13.000 de lei şi să plăteşti mentenanţa 11.000 de lei/an…”, a scris ministrul  pe Facebook.

România rămâne una din țările cu o uriașă risipă – începând de la primării – de bani pentru bugetari care nu au obiectul muncii.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri