• Home
  • Prima
  • Iohannis, nemulţumit de acordul dintre Guvern şi Biserică. După Înviere, vreţi înmormântări?

Iohannis, nemulţumit de acordul dintre Guvern şi Biserică. După Înviere, vreţi înmormântări?

”Nu e cazul să ne relaxăm. Astfel, după sărbători, vom avea înmormântări! Stați acasă!”, a spus președintele Iohannis, nemulțumit de acordul dintre Guvern și Biserică.
Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă înainte de ședința de la Guvern.
Iohannis va solicita Guvernului să revină asupra acestui  acord  care poate anula  eforturile de până acum.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7200 de cazuri infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte, foarte clar și nu a ajuns încă la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles prea bine ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”, a spus președintele, reiterând că  se face o greșeală.„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a spus Iohannis.

În marea lor majoritate, românii sunt, precum se știe, creștini ortodocși, iar sărbătorile de Paști vor crea o agitație greu de stăpânit în condițiile în care în România vârful epidemiei nu a fost încă atins, iar pericolul de contaminare de la unul la altul este imens, fiindcă boala asta omul o transmite omului.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri