Iohannis: Contează mai puţin dacă președintele este sau nu este membru de partid. Contează cum se comportă

Una din întrebările grele puse președintelui Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, a fost dacă este pentru modificarea Constituției în sensul de a da dreptul șefului statului să  fie membru de partid. Întrebarea, pusă de Iosif Buble, a avut și un dedesubt legat de incomodarea președintelui de a se manifesta.

Iohannis  a răspuns  că în ce-l privește nu consideră foarte important dacă președintele poate fi membru al unui partid. Poate fi și așa. Important este ce face președintele, iar el are obligația să acționeze pentru români și România.

Tot în cadrul conferinței de miercuri seara de la Cotroceni, președintele a fost întrebat dacă nu cumva cetățenii, de teama contaminării,  vor sta departe de vot. Și așa la precedentele alegeri unii primari au fost aleși cu un minim de voturi.

Distribuie prietenilor

Președintele a răspuns că sondajele nu indică absenteism pronunțat.

„Sunt ţări care au organizat mai multe tipuri de alegeri în această pandemie, fără ca acest lucru să fi avut ulterior un impact negativ asupra numărului de infectări. Trebuie să fim realişti. Un scenariu cu risc zero nu există, dar, dacă toate aceste măsuri speciale sunt înţelese, însuşite şi aplicate, atât de organizatori, cât şi de cetăţeni, riscul poate fi redus la un minim. Tocmai de aceea, am solicitat Guvernului să iniţieze o campanie de comunicare şi informare cu privire la aceste proceduri, astfel încât toată lumea să ştie ce trebuie să facă, ce este permis şi ce nu este permis, atât pe perioada campaniei, cât şi în ziua votului”, a spus președintele.

D. Dumitru, AMPress