• Home
  • Sănătate
  • Leguma banală care conține mai mult fier decât orice fel de carne!

Leguma banală care conține mai mult fier decât orice fel de carne!

spanac 1

Doctorul Oana Cuzino a dezvăluit leguma care conține mai mult fier decât cârnea! Aceasta este ușor de cultivat și poate fi folosită în preparate absolut delicioase, dar cel mai important, reprezintă o sursă bogată de fier. Este vorba despre spanac! Acesta a o mulțime de beneficii pentru sănătate.

„Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye marinarul – conțin foarte mult fier. 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne. Diferența este, însă, că fierul din alimentele de origine animală are o absorbție mai mare în organism decât fierul din surse vegetale/legume, însă nu vine la pachet cu creșterea lipidelor în sânge sau acumularea de homocisteină”, a scris Oana Cuzino pe doc.ro, potrivit click.ro.

Spanacul și alte legume verzi conțin clorofilă, un pigment care dă plantelor culoarea verde. Cercetările sugerează că clorofila ar putea avea proprietăți anticancerigene și că persoanele care au o dietă bogată în legume verzi ar putea avea o incidență mai mică a apariției cancerului.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume poate contribui la reducerea severității simptomelor de astm și la diminuarea riscului de atacuri. Antioxidanții, cum ar fi vitamina C, vitamina E și betacarotenul, pot ajuta funcția pulmonară, iar spanacul le conține pe toate trei. Spanacul prezintă cantități mari de vitamina A, care moderează producția de ulei în porii pielii și foliculii de păr pentru a hidrata pielea și părul.

O acumulare a acestui ulei poate duce la apariția acneei. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru creșterea tuturor țesuturilor corporale, inclusiv a pielii și a părului. Spanacul și alte legume cu frunze verzi bogate în vitamina C sunt esențiale pentru construirea și menținerea colagenului, care asigură structura pielii și a părului. În plus, deficiența de fier este o cauză frecventă a căderii părului, pe care o persoană poate contribui la prevenirea acesteia cu o dietă cu suficiente alimente bogate în fier, cum ar fi spanacul.

Parteneri