• Home
  • Știri
  • MAI, anunț important despre noile cărți de identitate cu cip (electronice)

MAI, anunț important despre noile cărți de identitate cu cip (electronice)

buletin cu cip

Eliberarea noilor cărți de identitate barometrice cu CIP ar putea fi amânată din nou, a anunțat ​Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care acum nu mai poate face o estimare asupra momentului începerii emiterii acestor documente, potrivit HotNews, citată de gandul.ro.

Problema are legătură cu procedurile de achiziţie publică derulate de Imprimeria Națională, în care există diverse întârzieri, atât în livrarea de cipuri, cât și cu un proces pierdut în instanță, potrivit sursei citate.

Astfel, emiterea cărţilor electronice de identitate, în Bucureşti și la nivel naţional, este influenţată acum de stadiul licitaţiei pentru infrastructura PKI şi de întârzierile apărute în livrarea de către furnizor a cip-urilor (modelul nou) prevăzute în Acordul cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Naţională Imprimeria Naţională – S.A.

Însă, dacă până la sfârșitul lunii aprilie a anului 2024 se vor finaliza procedurile de achiziţie publică derulate de Compania Naţională Imprimeria Naţională – S.A., „nu vor fi afectate ţintele stabilite inițial”, au declarat oficialii MAI.

Parteneri