Marian Nazat: „Hacking”, realitate sau născocire?
Îmi pică sub ochi un material semnat de un oarecare Michael Jones[1], care reia un articol publicat în iulie 2022, în revista Unz, de către Philip Giraldi (agent CIA în retragere). Ei bine, de aici aflu că, în vara anului trecut, „un juriu federal din New York l-a condamnat pe fostul ofițer CIA Joshua Schulte pentru nouă capete de acuzare în temeiul Legii spionajului pentru furnizarea de informații în dosarul WikiLeaks, care a devenit cunoscut sub numele de Vault 7. Una dintre cele mai spectaculoase dezvăluiri din cauza respectivă a constat în dovada faptului că «CIA avea posibilitatea de a pătrunde în sistemele informatice ale mașinilor și de a prelua controlul vehicululelor». (…)
Dezvăluirile despre hacking al mașinilor au avut o relevanță deosebită pentru o serie de accidente de automobile produse în America. Miercuri, 3 august, cu două săptămâni și jumătate înainte ca Daria Dughina să moară în mașina tatălui ei, reprezentantul republican din Indiana, Jackie Walorski, s-a stins când mașina ei a virat inexplicabil într-un SUV, care se deplasa pe sensul opus. Acest accident a decapitat efectiv conducerea republicană din St. Joseph, un grup care câștigase, energic, locuri într-un district al Democraților, notoriu pentru corupție, pe valul de indignare la adresa administrației Biden care câștiga tot la nivelul statului amintit. Două zile mai târziu, pe 5 august, Anne Heche a fost implicată într-un accident de mașină care i-a luat în cele din urmă viața. În ambele cazuri, mașinile au scăpat brusc de sub control, în cazul Annei Heche, autoturismul accelerând la 100 mile pe oră și izbindu-se apoi de o casă, impactul rezultând într-un incendiu care a rănit-o grav pe Heche, care a decedat mai târziu la spital. Conform unui raport, Anne Heche lucra la un film controversat realizat pentru rețeaua Lifetime, interpretând rolul mamei unei adolescente traficate sexual, dezvăluind lumea interlopă a pedofiliei. Filmul The Girl in Room 13 se bazează pe o poveste reală și scoate la iveală secretele industriei întunecate a traficului de persoane, din care se câștigă 150 miliarde de dolari, și este de așteptat să fie difuzat conform programării, pe 17 septembrie pe canalul Lifetime.
Ghinionul face că Jackie Walorski era decisă, de asemenea, să întreprindă ceva în legătură cu traficul de copii. Astfel, de îndată ce a sosit la Washington DC, republicana a început co-sponsorizarea H.R. 5135 (Legea de prevenire, intervenție și recuperare a traficului de ființe umane din 2014) și H.R. 3530 (Legea privind justiția pentru victimele traficului de ființe umane din 2014). În calitate de victime ale abuzului asupra copiilor din Ohio și native ale aceluiași stat, Anne Heche și Jackie Walorski (reprezentantă a statului vecin Indiana) s-ar fi întâlnit în acest an, cele două abordând situația traficului de persoane și a sclaviei sexuale ca prioritate principală. Având în vedere aceste aspecte factuale și comune cheie, nu pare a fi coincidență că, la două zile diferență, se declară că ambele au fost ucise în bizare accidente de mașină de mare impact, cu urmări tragice, care sugerează o potențială premeditare, în cazul în care ambele vehicule au fost controlate, prin hacking, de la distanță.
Același articol menționează moartea în 2013 a jurnalistului Rolling Stones, Michael Hastings, ca alt exemplu de moarte bizară cauzată de controlul mașinii de la distanță: «Înainte de presupusul „accident” al lui Hastings din 13 iunie 2013, el a comunicat prietenilor că era convins că FBI-ul voia să-l interogheze în legătură cu o investigație bombă la care lucra la acea vreme, constând în demascarea criminalității CIA, cel vizat fiind noul său director, John Brennan. La o lună după moartea violentă a lui Michael, o interceptare WikiLeaks a contractorului CIA Stratfor a dezvăluit că totul este adevărat, câinele de atac al lui Obama, Brennan, fiind într-o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva jurnaliștilor care dezvăluie prea multe secrete despre criminalii DC. DARPA, brațul de cercetare al Departamentului Apărării, lucra de ani de zile la accesarea comutatorului sau a accelerației de apelare rapidă, prin control de la distanță asupra vehiculelor auto cu motor complet computerizat, cu tehnologie de hacking.»
La 11 octombrie 2008, naționalistul austriac Jörg Haider a murit într-un accident de mașină remarcabil de asemănător cu cel în care și-a pierdut viața Anne Heche, automobilul său Volkswagen Phaeton accelerând într-o curbă și apoi ieșind în decor în apropierea orașului Klagenfurt, din sudul țării. În mod previzibil, The Guardian a spus că «nu a existat niciun semn de premeditare». Judecata a fost prematură. În 2016, Kopp Verlag a produs un videoclip numit Asasinat sau accident, care a examinat circumstanțele încă inexplicabile din jurul morții lui Haider și suspiciunea că a fost ucis. Într-o declarație care ar fi putut fi inspirată din articolul lui Dughin privind speța ROE vs. Wade de pe rolul Curții Supreme a Americii, moderatorul a concluzionat în sensul că oligarhii au vrut să-i avertizeze pe austrieci. Haider a fost un nazist și «Fuer Neonazis gilt das Recht auf leben nicht», adică «Naziștii nu au dreptul la viață».
Hacking-ul unei mașini este recunoscut ca fiind dificil de dovedit, ceea ce face din el arma ideală pentru asasinat. ”
După lecturarea acestui text, mi-a venit în minte o întâmplare dâmbovițeană, cu nefericitul Dan Condrea, fostul patron al „Hexi Pharma”, mort la volanul autoturismului turtit în trunchiul unui copac, pe o porțiune dreaptă a șoselei… Una peste alta, subiectul merită pipăit, o sămânță de adevăr are, nu trebuie bagatelizat și etichetat ca scorneală conspiraționistă.
[1] Cine a ucis-o pe Daria Dughina?, în News Solid