Medic: „Atâtea tentative de suicid la copiii mai mari nu am văzut în 30 de ani de meserie”

Medicul Mihai Craiu atrage atenția asupra efectelor devastatoare pe care pandemia le-a avut asupra psihicului adolescent.

„Închiderea școlilor are impact psiho-social la copii mici, la adolescenți crește de 3-4 ori riscul de anxietate/despresie. Eu, ca doctor de urgențe, pot să vă spun că atâtea tentative de suicid la copiii mai mari nu am văzut în 30 de ani de meserie”, a declarat pediatrul Mihai Craiu, într-o dezbatere organizată de Salvați Copiii.

Specialistul a precizat că mulți copii manifestă o formă de COVID cu efecte pe termen lung.

Distribuie prietenilor

„La copil, problemele legate de Covid sunt mai degrabă de viitor, long Covid, sindromul inflamator, vom vedea în viitor. Există long Covid și la copil, cu manifestări neurologice, e mai rar ca la adulți, dar în Suedia la aproape două milioane de copii, 15 au facut sindrom inflamator și/sau long Covid.
La capetele de vârstă ale pediatriei sunt probleme mai mari, adică la sugari și adolescenți”, a declarat Mihai Craiu, potrivit Antena3, citată de rtv.net.

Mihai Craiu a avertizat că numărul de cazuri de copii infectaţi cu COVID-19 este în creştere, în condiţiile în care aceştia nu sunt vaccinaţi.