AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medic la Victor Babeş din Bucureşti: De câteva zile nu mai prididim cu internările. Spitalul e plin și vin cu zecile

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București este “plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.”, afirmă Simin Aysel Florescu, medic de boli infecțioase și directorul medical al spitalului, scrie HotNews.ro

“Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost așa… pe scurt, azi (joi – n.red.): 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala exista și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți”, a scris medicul Simin Aysel Florescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Și la alte spitale (Balș în București și spitalul din Brașov) situația începe să fie mai grea ca la început. Populația, în mare parte devenită indiferentă la recomandările medicale, tinde a sui România spre țările cu mari probleme legate de acest virus care are încă numeroase necunoscute. În timp ce personalul medical e disperat, continuă prostirea mulțimii că virusul este o invenție.

D. Dumitru:  AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!