• Home
  • Sănătate
  • Medic celebru: „Omul se îmbolnăveşte din cauza lenei şi a lăcomiei”. Sfaturi importante de viaţă

Medic celebru: „Omul se îmbolnăveşte din cauza lenei şi a lăcomiei”. Sfaturi importante de viaţă

medic

Nikolai Mihailovici Amosov, doctor în știință și profesor ucrainean de origine rusă, a fost unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume, inventator, autor de best-seller-uri și pasionat de exerciții. A devenit cunoscut pentru invențiile sale asupra mai multor proceduri chirurgicale pentru tratarea defectelor cardiace.
Cu toate că a fost mult timp bolnav, Nikolai Amosov a trăit până la o vârstă înaintată cu ajutorul unui regim dezvoltat de el însuși. Este autorul a mai mult de 400 de publicații științifice.

Sfaturile sale:

1. Nu te aștepta ca medicii să te facă sănătos
Medicii pot salva vieți, pot vindeca o boală, dar ei doar te vor readuce la start. Restul depinde de tine. Nu trebuie să subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect să ne bazăm exclusiv pe ea. Este recomandat să te ocupi independent cu sportul.

2. Medicii pot vindeca o boală. Însă, tu ești responsabil pentru starea ta de sănătate
Sănătatea este energia de rezervă a întregului nostru organism. Ea este necesară pentru a asigura o funcționare optimă a corpului și a psihicului. Sănătatea este esențială pentru toate domeniile vieții noastre. De la o imunitatea mai bună, până la o îmbunătățire a calității vieții de zi cu zi.

3. Fiecare știe ce înseamnă să fii bolnav
O stare de boală te poate împiedica să te simți fericit. De regulă, ea este determinată de factori externi sau de o predispoziție a genelor. Unele boli mărunte sunt de neevitat. Este, însă, de preferat să facem tot ce e nevoie să nu fim victime ale unor boli mai grave. Ele apar mai ales din cauza unui mod de viață irațional.

4. Trebuie să adopți un mod de viață sănătos
• Mai întâi, trebuie să consumi produse cu o cantitate minimă de grăsimi, 300 g de fructe și legume zilnic.
• Apoi, trebuie să practici exerciții fizice.
• Dacă la muncă petreci timpul într-u mod pasiv, atunci în mod neapărat trebuie să faci sport. Este recomandat minim o oră pe zi, sau cel puțin 20-30 de minute.
• În final, cel mai important este să înveți să deții controlul asupra psihicului tău. Dacă simți că ai surplus de adrenalină, poți scădea cantitatea ei prin exerciții fizice intensive.

5. De ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?
Dacă ar duce un mod de viață sănătos, rata bolnavilor ar fi mult mai mică. Dar puține persoane au voința să se impună să urmeze un regim. Omul se îmbolnăveşte din cauza lenei şi a lăcomiei.

6. În lume există medici incompetenți, dar și preconcepții vizavi de medicină
Există medici care nu pot pune nici o diagnoză fără consultarea unor cărți sau a unor medici mai competenți decât ei. Problema acestor medici este faptul că ei nu se dezvoltă în domeniu. Ei își îndeplinesc muncă fără nici o satisfacție.
Pe de altă parte, există și unele preconcepții în medicină. Din cauza unor interpretări eronate a studiilor în domeniu s-a răspândit multă informație falsă, a căror victime devin medicul și pacientul.

7. Caută un doctor bun
Ai încredere în recomandările pe care ți le oferă medicul și nu te panica dacă el te asigură că nu este cazul. Nu deveni dependent de medicamente și consultațiile medicale. Prețuiește-ți sănătatea și nu deveni un ipohondru.
Deși era chirurg celebru, dr. Amosov întotdeauna repeta aceste cuvinte ”chirurgia nu se oprește la operație”. Prin aceste cuvinte chirurgul încerca să spună că nu este suficient să faci o operație bună pentru a reface pacientului sănătos. Foarte important este ca organismul să poată ”asimila” operația reușită, adică să fie în stare să suporte operația și să se poată reface după ea.
Însă organismul nu va putea face asta dacă este slăbit de boală, adică are o imunitate slabă. Iată de ce dr. Amosov recomanda insistent pacienților săi ca după operație să consume un leac pentru imunitate, care să ofere organismului vitaminele necesare.

Mai mult pe doctorulzilei.ro

Parteneri