Medic din Brazilia: „Vreți să trăiți mult? Dormiți la amiază. Dacă mersul pe jos era atât de util, atunci poștașii ar fi nemuritori!”

 

Doctorul Paulo Ubiratan este medicul şef al spitalului Porto Alegre din Brazilia. Într-un interviu acordat unei televiziuni locale, doctorul a vorbit despre ce este benefic pentru sănătatea oamenilor.
Printre altele, el a făcut o serie de afirmații care au surprins lumea medicală și nu numai.

ESTE ADEVĂRAT CĂ EXERCIȚIILE PENTRU SISTEMUL CARDIOVASCULAR PRELUNGESC VIAȚA?
„Inima este creată pentru a efectua un anumit număr de pulsații. Nu le pierdeți pentru exerciții. Perioada de viață va expira în mod independent de utilizarea ritmului cardiac. Este la fel precum ai spune că poți prelungi viața mașinii tale, conducând-o cu o viteză mai mare. Vreți să trăiți mult? Dormiți la amiază!”

Distribuie prietenilor

ESTE RECOMANDAT SĂ NU MAI CONSUMĂM CARNE ROȘIE ȘI SĂ CONSUMĂM, ÎN SCHIMB, MAI MULTE FRUCTE ȘI ALIMENTE VEGETALE?
„Este necesar să se înțeleagă strategia eficienței în nutriție. Ce mănâncă vacile? Iarbă și porumb. Ce fel de alimentație este asta? Produse alimentare vegetale. Astfel, o felie de carne de vită este cel mai eficient mod de a consuma alimente vegetale. Doriți să mâncați cereale? Mâncați pui.”

AR FI MAI BINE SĂ REDUCEM CONSUMUL DE ALCOOL?
„Nu, deloc. Vinul este fabricat din struguri. Brandy este un vin distilat, asta înseamnă că lichidele au fost eliminate din struguri, iar tu poți beneficia foarte mult din ele. Berea este produsă din cereale. Nu limitați consumul în mod excesiv. O cantitate redusă de alcool este benefică organismului.”

CUM NE AJUTĂ EXERCIȚIILE FIZICE REGULATE?
„Filosofia mea este următoarea: dacă nu aveți probleme și dureri nu trebuie să faceți nimic!”

ALIMENTELE PRĂJITE SUNT DĂUNĂTOARE?
„În zilele noastre mâncarea este prăjită în ulei vegetal și rafinat. Nu cred că poate fi dăunător.”

Sursa – sanatosvalley.ro