AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Medic: ”În nutriție există doar trei contraindicații generale. Nu mânca niciodată la aceeași masă aceste alimente”

Despre asocierile alimentare și alimentația echilibrată, dr. Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică, a explicat, pentru Doctorul Zilei, ce reguli trebuie să urmăm.

”Metabolismul funcționează ca o mașină, în momentul în care noi îi dăm cheie, motorul pornește și arde combustibil.
Dacă noi nu mâncăm numărul de mese, înseamnă că n-am dat cheie și că nu vom arde combustibilul. Tot ce contează nu e să nu mâncăm ci să ardem corect ceea ce mâncăm”, a explicat medicul, potrivit doctorulzilei.ro.

Prima regulă în nutriție, e numărul de mese este important pentru că celula funcționează ca o baterie care își termină energia la 2-3 ore și de aceea, trebuie să avem cinci mese pe zi (3 mese principale, 2 gustări). A doua regulă e că cina nu trebuie să depășească ora 20.00. Ora ultimei mese este foarte importantă.

În nutriție sunt doar 3 contraindicații generale
– nu amestec niciodată cele 3 proteine animale (carnea, lactatele și ouăle) pentru că nu le putem metoboliza împreună și pe termen lung duc la o încetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.

– nu amestecăm niciodată iaurtul cu fructele pentru că au două momente de fermentație diferite și duc la balonare și nu se mai digeră corect nimic ce mănânci ulterior.
– să nu consumăm ceva dulce sau alcool odată cu masa sau imediat după masă pentru că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea care se va depune și de aici se poate ajunge la steatoza hepatică (ficat gras).

Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale. în special în zona abdomenului, depun grăsime pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!