Medic: “Nu vă mai diagnosticați singuri. Hemoroizii au simptome comune cu boli grave”

Un medic avertizează asupra faptului că hemoroizii au simptome comune cu boli grave și este important să fie diagnosticate din timp.

Factorii care pot declanșa boala hemoroidală sunt multipli: constipația, perioadele lungi de diaree, sarcina, consumul de alcool excesiv, statul îndelungat pe scaun sau chiar pe toaletă, sportul în exces, obezitatea, dietele pe bază de proteină, conform dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg la OK Medical, clinică specializată în diagnosticarea și tratarea hemoroizilor.

”Recent, am văzut o doamnă care credea că are abces anal, probabil citise pe internet, când, de fapt, avea o tumoră sângerândă, care trebuie operată, iradiată. Sau, mai demult o altă doamnă de 40 de ani, tânără, credea că are un hemoroid de câteva luni, de fapt era o tumoră anală, a fost trimisă la iradiere, după aceea a trebuit operată. Iar operația în cancerele de anus înseamnă amputație de rect. Dacă ea venea de la început, când era un polip sau o formă benignă, nu se ajungea la formele grave și la tratamentele agresive”, spune medicul. potrivit unica.ro

Distribuie prietenilor

”Dacă stăm foarte mult și avem o tumoră acolo, ea poate deveni inoperabilă sau poate progresa spre metastaze. În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor, dacă acesta este diagnosticul corect, vă spun sincer: tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment, dar lasă mai departe să crească hemoroizii și, bineînțeles, cu apariția de complicații din ce în ce mai grave, mai frecvente. Asta înseamnă automedicația, ne dăm cu crema și avem senzația că ne simțim mai bine. Dar încurcăm un diagnostic care poate să ne salveze viața, cum sunt tumorile, sau diversele boli inflamatorii colonice. Există diverse boli, spre exemplu rectocolita ulcerohemoragică, în urma căreia pierdem sânge, avem inflamație și ne dăm cu o cremă, dar tratamentul e cu totul altul”, a declarat Dr. Dan Andronesi.