• Home
  • Sănătate
  • Medic: Riscăm să ajungem în situația Italiei. Sunt zone în care capacitatea de Terapie Intensivă e deja depășită

Medic: Riscăm să ajungem în situația Italiei. Sunt zone în care capacitatea de Terapie Intensivă e deja depășită

România riscă să ajungă în situația Italiei pentru că sistemul medical riscă să fie copleșit în curând de cazurile grave de coronavirus, avertizează medicul timișorean Virgil Musta, care a spus la Digi24 că majoritatea secțiilor de Terapie Intensivă sunt pline sau chiar la capacitate depășită.

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrjorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. Aici este foarte important să avem mare grijă, iar modul de evoluție a bolii nu avem cum să-l prevedem înainte”, spune medicul, potrivit digi24.ro.

„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a avertizat medicul Virgil Musta.

Parteneri