Medic: Urmează o iarnă grea din punct de vedere medical

 

Ne așteaptă o iarnă grea din punct de vedere medical – prima iarnă a pandemiei de coronavirus în România, dar și sezonul virozelor și al gripei.

„Suntem în plină pandemie și este departe momentul când lucrurile se vor liniști. Din păcate, luna septembrie nu este chiar o lună liniștită, așa cum ne-am fi dorit. În contextul deschiderii școlilor, ne-am fi dorit ca lucrurile să fie mai echilibrate, iar transmiterea virusului în rândul populației mai redusă”, spune medicul Adrian Marinescu, potrivit hotnews.ro.

Distribuie prietenilor

„Din păcate, pornim de la o realitate: de la faptul că avem nu numai în România, dar peste tot în lume, o situație destul de grea, care din păcate a continuat indiferent că a fost sezon cald sau nu, lucru mai mult decât ciudat, iar asta o spun toți specialiștii. Este clar că evoluția virusului este mai mult decât imprevizibilă”, adaugă el.

În ceea ce privește deschiderea școlilor pe 14 septembrie, după 6 luni de pauză cauzată de pandemie, Adrian Marinescu ține să puncteze două aspecte:

1. „Trebuie să pornim de la o realitate – ne așteaptă o perioadă lungă, de cel puțin 6 luni, dacă nu mai mult, o perioadă grea. Dacă școlile nu s-ar deschide, ar fi vorba despre o perioadă lungă, nu doar o lună-două.”

2. „Cu toții ar trebui să pornim de la ideea că cei mici trebuie să ajungă într-un mediu sigur. Aici nu vorbește numai medicul, vorbește și părintele. Băiatul meu de 11 ani va începe școala pe 14 septembrie, aici în București. Este clar să vreau în primul rând ca lucrurile să fie sigure.”

Mai mult aici