• Home
  • Sănătate
  • Mihaela Bilic: Acest fruct de sezon îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă exagerăm

Mihaela Bilic: Acest fruct de sezon îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă exagerăm

bilic

Dr. Mihaela Bilic, nutriționist, atenționează în legătură cu acest fruct, extrem de căutat vara.
Pepenele roșu este delicios, știm cu toții. Mai mult, este asociat verii, întrucât o felie zemoasă, rece și răcoritoare face minuni în zilele și nopțile caniculare.
Însă prea mult pepene roșu este un șoc pentru ficat! Are o cantitate uriașă de fructoză și se află în topul fructelor care îngrașă cel mai mult!

Mare atenție la cantitatea de pepene consumată zilnic! Acest fruct conțină multă fructoză, care se duce direct la ficat, iar fructoza îngrașă enorm, spune Mihaela Bilic.
Problema cu fructele este cantitatea. Întrucât fructoza nu crește glicemia, însă îngrașă foarte mult și periclitează ficatul.

Care este de fapt problema cu fructoza? E simplu. Glucoza poate fi combătută cu sport, de exemplu. Ai mâncat, mergi pe jos sau alergi și dai jos caloriile. Le-ai consumat. Partea proastă la fructoză este că ea nu se duce în sânge, precum glucoza, ci se duce la ficat, supunându-l la o muncă titanică, în cazul în care am exagerat cu cantitatea.
Așa atrage atenția și Mihaela Bilic: Fructoza merge direct în ficat, acesta o transformă în grăsime, care merge direct pe abdomen.
Ca un sfat, nutriționistul spune că putem proceda ca în Asia, unde oamenii mănâncă pepene ca desert.
Doar că ei mănâncă fructul tăiat în bucățele mici, iar fiecare om servește o singură bucățică.

Pentru a nu întrista românii iubitori de pepene, Mihaela Bilic spune: ” Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar du felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen.”

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri