Mihaela Bilic: Slăbitul nu îl facem cu sport, ci cu furculița

Medicul nutriționist Mihaela Bilic desființează mitul potrivit căruia kilogramele în plus se dau jos doar cu exerciții fizice epuizante. Iată ce scrie pe pagina sa de facebook:

„Nu sunt o sportivă, nu-mi place să fac sport. Cel puțin nu sportul care presupune tras de tine (și de fiare:), transpirație, efort, epuizare. Urăsc emisiunile pe stil american în care niște antrenori în super formă “biciuiesc” un amărât supraponderal până scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain:(
Îmi pare rău că se induce acest raționament confor căruia kilogramele în plus înseamnă lene, indolență, sedentarism ți că e suficient să-ți miști fundul ca să slăbești. Slăbitul nu îl facem cu sport, ci furculița…sau mai bine zis cu lipsa ei. Slăbitul înseamnă mâncare puțină, mișcarea e un fel de bonus. A integra activitatea fizică în viața noastră trebuie să aibă ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slăbitul. Iar activitate fizică înseamna orice formă de mișcare care iți place, ți se potrivește, te relaxează, te face să râzi sau măcar îți descrețește fruntea. Pentru că doar în acest context avem șansa să facem din mișcare un obicei, un stil de viață, o bucurie.
Nu transformați mișcarea într-un instrument de tortură și într-o armă împotriva kilogramelor, o veți urî pentru că veti eșua”.

Mai mult pe doctorulzilei.ro