Mihaela Drăghici, director de Relații Publice al Romaqua Group Borsec: ”Practic, apa minerală naturală Borsec vede lumina zilei numai în sticlă. Oferim consumatorilor o originalizare suplimentară prin aplicarea unui sigiliu pe dopul sticlei”

 

– Compania pe care o reprezentați, doamnă Mihaela Drăghici, Romaqua Group Borsec, ca director de Relații Publice, una dintre cele mai mari și prestigioase din lume și cea mai prestigioasă din țară, în privința apelor minerale naturale îmbuteliate și prezente pe mai toate mesele elegante ale planetei a avut de curând o inițiativă care merită explicată. Ați pus un fel de sigiliu sticlelor Borsec. Este un supracapac care pare metalic, imposibil de copiat și imposibil de falsificat. De ce a purces Romaqua Group Borsec la această măsură?
RMQ . Borsec carbo 15L PET 2017 3D D03.6 v1 CMYK 90x300 2– Într-adevăr, Borsec este un produs desăvârșit al naturii, o apă de poveste, poveste ce începe cu câteva mii de ani în urmă. Borsec este în egala măsură oraș, stațiune și apă minerală. Ordinea trebuie de fapt inversată, căci înainte de toate, pe aceste pământuri au fost izvoarele de apă minerală, apoi datorită lor, a apărut fabrica de apă minerală și, odată cu ea, stațiunea, iar mai apoi orașul Borsec. Suntem mândri că orașul Borsec a rămas unul dintre cele mai curate și mai nepoluate locuri din România. Aerul nu se poate îmbutelia, însă numeroasele izvoare de apă minerală naturală asigură savoarea, la propriu, a stațiunii. În mod curent, sunt efectuate investiţii masive atât în tehnologii de ultimă generaţie, prietenoase cu mediul, cât și în protecția arealului Borsec, a acviferului. Borsec este un produs premium, nu doar datorită evidentelor sale calităţi naturale, ci şi datorită tehnologiilor de ultimă oră pe care le utilizează compania Romaqua Group în procesul de îmbuteliere. Deosebit de important este şi faptul că, datorită tehnologiilor moderne de captare, transport şi îmbuteliere, apa minerală naturală Borsec nu este supusă, în niciun fel, riscului contaminării. Noua tehnologie, în care s-a investit masiv, împiedică orice intervenţie umană asupra apei în procesul de producţie, de la captarea şi transportul apei minerale naturale de la izvor la locul de îmbuteliere şi până la obţinerea produsului finit. Practic, apa minerală naturală Borsec vede lumina zilei numai în sticlă. De aceea, am ales să oferim consumatorilor o originalizare suplimentară prin aplicarea unui sigiliu pe dopul sticlei. Și, pentru a sublinia și mai mult imaginea premium a apei minerale naturale, am înlocuit eticheta de hârtie cu o etichetă modernă, elegantă, transparentă. Deși este din plastic, sigiliul pare metalic datorita printului de calitate și a culorii speciale metalizate, și se îndepărtează ușor, în totalitate, o dată cu desfacerea sticlei. Argumentul primordial a fost: “Ești primul care pune mâna pe dop!”. În acest fel, ai siguranța deplină că tu ești primul care atinge dopul, că apa ta preferată este exact așa cum a fost creată de natură, absolut fără nicio intervenție din exterior.
RMQ . Borsec carbo 05L PET 2017 3D D03.6 v1 CMYK 90x300 2– Se fură multe în lume – mărci, prestigii, bani , opere de artă. Despre noi românii se vorbește nu întotdeauna în termeni măgulitori în materie de cinste. Vă e teamă că apele Borsec sau sticlele dumneavoastră pot fi umplute fraudulos cu alte ape?
– Știm ca tentația este mare, Borsec un produs valoros, unul dintre cele mai mari branduri ale României, dar nu s-a întâmplat până acum, știm să protejăm brandul vedetă din portofoliul companiei. Ne-am dorit siguranță deplină pentru consumatorii noștri, siguranța că apa lor prețioasă rămâne intactă pe tot parcursul verigilor intermediare.
– Există materiale de presă care vorbesc despre vânzarea apei de robinet ca apă plată sub diverse firme. Compania dumneavoastră s-a întâlnit vreodată cu așa ceva? Adică unii să se dea drept Borsec și să nu fie Borsec?
– Repet, apa Borsec nu poate fi contrafacută, există multe elemente de siguranță, plus că avem consumatori fideli care cunosc bine gustul apei și ne-ar aduce la cunoștință instantaneu! Mai trebuie să fac o precizare, verificați cu mare atenție eticheta. În ordinea ascendentă a calității, există trei categorii de apă îmbuteliată, apă de masă, apă de izvor și apă minerală naturală. De aceea, nu este suficient să spunem doar apă plată. Calitatea cea mai bună o are apa minerală naturală, atât plată, cât și carbogazoasă, și este și cel mai strict reglementată. Mi-ar plăcea să ne obișnuim să spunem și să cerem apă minerală plată și apă minerală carbogazoasă.
RMQ . Borsec plata 05L PET 2017 3D D03.8 v1 CMYK 90x300 2– Cât a costat compania acest sigiliu care face imposibilă vânzarea pe post de Borsec a altei ape decât Borsecul?
– Putem spune doar atât: a costat mult!

RMQ . Borsec plata 2L PET 2017 3D D03.8 v1 CMYK 1 69x300 2– Ați făcut fără tam-tam această investiție în apărarea prestigiului companiei, dar și în apărarea consumatorului, fiindcă aceasta este finalitatea. De ce nu v-ați lăudat, fiindcă ideea și investiția sunt de toată lauda?
– Fiind liderul detașat al pieței de ape minerale naturale, și având notorietatea cea mai ridicată, consumatorii noștri fideli au remarcat imediat schimbarea, și ne-au mulțumit pentru efortul susținut în a le garanta protecția suplimentară a apei lor preferate.
Interviu realizat de AMPress. Portret-Photo credit Revista Unica