AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Mihai Tudose și-a scos o carte în 60.000 de exemplare din banii europeni

Bugetul Parlamentului European, constituit din taxele și impozitele cetățenilor europeni, prevede că politicienii aleși dispun de banii pentru comunicare și promovare în mass-media din țara lor.

Potrivit snoop.ro, banii pentru comunicarea în România au fost dirijați, de cele mai multe ori, prin intermediul grupului politic din Parlamentul European și au avut ca țintă evidențierea activității unor eurodeputați sau politicilor publice de la nivelul UE, rezultă din documentarea Snoop și din răspunsurile oficiale ale europarlamentarilor la întrebările redacției.

Majoritatea articolelor nu au semnul explicit P, de la publicitate. În schimb, în aparițiile plătite se precizează că articolul a fost susținut sau poartă sigla grupului din Parlamentul European.

Deși nu făcea parte din cerințele solicitării adresate, europarlamentarul Mihai Tudose, cel care deschide lista PSD – PNL, a oferit un element diferit de colegii săi. Pe acești bani, el și-a tipărit o carte, în 60.000 de exemplare, un tiraj de zece ori mai mare decât cărțile cu tiraj foarte bun din România. Cartea reprezintă, practic, raportul său de activitate din Parlamentul European, pe care l-a publicat în România.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!