Mihaela Bilic: Iată ce îngraşă mai puţin decât pâinea şi o înlocuieşte fără să bagi de seamă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne învaţă să nu ne îngrăşăm aiurea, consumând pâine, de pildă, când cartofii, preparaţi într-un anume fel, pot fi un ănlocuitor excelent:

”Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea. Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de paine la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.

Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?! Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de pâine, are tot 80 cal și niciun gram de gluten….

Distribuie prietenilor

Iar dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant, e drept, cu încă 100 calorii în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu…că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, conchide cu umor Mihaela Bilic.