Mineralul minune care face scut împotriva celulelor canceroase și-ți protejează tiroida

Există un mineral minune care face scut împotriva celulelor canceroase și-ți protejează tiroida. În plus, are o multitudine de alte beneficii, nici nu te-ai fi gândit că este atât de important pentru organismul tău. De aceea, dacă îți dorești un sistem imunitar mai puternic, o minte ascuțită și un ten frumos, tineresc consumă alimente bogate în seleniu.

Iată care sunt principalele beneficii ale seleniului:

Ajută la buna funcționare a sistemului reproductiv. Sunt multe studii care susțin că un consum constant de alimente care conțin seleniu poate avea un rol pozitiv asupra fertilității atât la bărbați, cât și la femei. Mai mult, se pare că o deficiență a acestuia poate conduce la infertilitate masculină. De asemenea, sunt studii care susțin că lipsa seleniului afectează în mod negativ creșterea fătului și fertilitatea feminină.

Distribuie prietenilor

Tulburări tiroidiene. Seleniul are un rol esențial în producerea și metabolizarea hormonului tiroidian. Există studii care au arătat că femeile cu niveluri mai mari de seleniu au mai puține probleme tiroidiene, dar acest lucru nu a fost dovedit pentru bărbați, iar alte studii au produs rezultate mixte.

Ameliorează simptomele astmului. Se crede că seleniul ajută la reducerea simptomelor asociate cu astmul. De aceea, este bine să incluzi în dieta copilului alimente care conțin seleniu.

Oferă protecție împotriva cancerului. Fiind antioxidant și anticancerigen, acest mineral contribuie la absorbția vitaminei E în organism, menține elasticitatea țesuturilor.
Seleniul este necesar pentru organismul uman deoarece oferă o protecție eficientă contra cancerului și a bolilor infecțioase severe. Seleniul este antioxidant și anticancerigen, contribuie la realizarea respirației celulare, la absorbția vitaminei E în organism și menține elasticitatea țesuturilor. Studiile realizate pana acum au afirmat ca un nivel optim de seleniu din corp te poate proteja de cancerul mamar, pulmonar, esofagian, gastric si de prostata.

Acest mineral are și un rol important în funcţionarea creierului. S-a dovedit că seleniul poate influenţa pozitiv funcţia cognitivă şi starea emoţională. Se crede că un deficit de seleniu poate avea legătură cu apariția bolii Alzheimer sau în boala Parkinson.

Ameliorează infecțiile virale, gripa sau infecțiile bacteriene.
Atenuează atenuează bufeurile și somnul haotic care însoțesc menopauza.
Fiind un antioxidant puternic, seleniul neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Seleniul fiind practic foarte important pentru frumusețea părului și a pielii.

Iată ce alimente sunt bogate în seleniu:

Nucile de Brazilia,
Alune,
Fructele de mare,
Carnea de curcan și cea de miel,
Orezul brun,
Peștele gras,
Ouă,
Pâinea,
Piersici,
Banane,
Dovleac,
Avocado,
Mango,
Mure,
Ciuperci,
Spanac.
Sursa – doctorulzilei.ro