• Home
  • Știri
  • Ministrul de Externe: Până în acest moment, nu avem informații despre cetățeni români victime în Israel. Am reușit să aducem în țară 802 români, continuăm demersurile

Ministrul de Externe: Până în acest moment, nu avem informații despre cetățeni români victime în Israel. Am reușit să aducem în țară 802 români, continuăm demersurile

odobescu

Ministrul de Externe a vorbit la TVR Info despre solicitările de repatriere ale românilor aflați în Israel, în contextul conflictului declanșat de atacurile Hamas.

„Sunt foarte mulți cetățeni români care au cerut sprijinul nostru, al Ambasadei pentru repatrierea în România, Până în acest moment, am reușit, cu sprijinul companiei Tarom și al unei companii private, să aducem în țară, în siguranță, 802 cetățeni români. Continuăm demersurile, astăzi mai avem planificate o cursă Tarom și trei curse a două companii aeriene. Vedem dacă mai putem să suplimentăm cursa Tarom de astăzi pentru a-i repatria în siguranță și pe alți cetățeni – turiști, pelerini sau care se află în vizită privată în Israel. Estimăm că numărul cetățenilor români care se află acum în Israel este 800, situația este volatilă.

Până la acest moment nu avem aceste informații (n.r., despre cetățeni români răniți sau decedați), suntem în contact cu autoritățile israeliene”, a spus ministrul Odobescu, potrivit stiri.tvr.ro.

Parteneri