• Home
  • Prima
  • Ministrul Educației: Digitalizăm învăţământul românesc

Ministrul Educației: Digitalizăm învăţământul românesc

Ce n-am făcut ani la rând, facem până la toamnă! Digitalizăm învăţământul românesc. Este promisiunea ministrului Educaţiei care se teme că virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise.

Într-un interviu pentru Observator, Monica Anisie îşi asumă că toţi elevii vor putea urma cursuri online. Atenţie, toţi! Indiferent de zona în care locuiesc.

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză, a spus Anisie”, potrivit observatornews.ro.

„(…) În acelasi timp, Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a spus ministrul Educației.

Parteneri