AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Vela și patriarhul Daniel au schimbat înțelegerea inițială privind Lumina și Paștile

După intervenția președintelui Klaus Iohannis, ministrul de Interne Marcel Vela a transmis că a revenit asupra protocolului încheiat cu Biserica Ortodoxă Română  pentru noaptea de Înviere. Noua discuție cu patriarhul Daniel s-a materializat în următoarea decizie:

Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR și prevederilor din ordonanțele militare, fără participarea credincioșilor în incintă, curte sau apropierea locașurilor.
Pâinea binecuvântată, sfințită joi va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de personalul clerical și voluntari din parohie vineri și sâmbătă în intervalul orar 8-17 și în prima zi de Paști între 6 și 19 la solicitarea credincioșilor.
Sfânta Lumină se va distribui de personalul clerical și maxim 5 voluntari sâmbătă de la ora 20. Astfel, clericii din fiecare parohie, cu voluntari și echipament de protecție vor asigura distribuirea respectând reglementările din ordonanțele militare.
Credincioșii vor primi Paștile sau Sfânta Lumină din prag ori de la fereastră, fără a ieși în stradă. Asociațiile de Proprietari vor desemna un reprezentant.
În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumina acolo, dar și în centrele sociale și de carantină.
Evoluția răspândirii epidemiei de Coronavirus ar putea fi amplificată de relaxarea unor măsuri mai ales că în România vârful contaminării n-a fost atins.

D.Dumitru, AMPress

 

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!