• Home
  • Prima
  • Moldovan: Să nu ne batem joc! Dacă apar mai multe focare de COVID va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice

Moldovan: Să nu ne batem joc! Dacă apar mai multe focare de COVID va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice

horatiu moldovan 1

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că o singură zi de creștere a cazurilor de coronavirus nu este motiv de îngrijorare. Însă dacă se vor înregistra mai multe astfel de zile ar însemna că relaxarea a dus la agravarea situației.

„Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.
Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți.
Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc.

Este un argument din viață, din fericire moderat, a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum”, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Parteneri