Monica Pop, după patru operații de cancer: „Nu este o boală necruțătoare”

Monica Pop a trecut prin momente grele încă de când i-a fost depistat cancerul de colon, în urmă cu aproximativ 5 ani. Încă din momentul în care i-a fost pus diagnosticul, medicul oftalmolog și-a dorit să lupte cu boala și a urmat tratamentele de rigoare, făcând chimioterapie și trecând prin patru operații. Deși reușise inițial să invingă cancerul, boala i-a recidivat în urmă cu doi ani, însă Monica Pop nu și-a pierdut nici atunci speranța. Aceasta susține că este bine în prezent și este mulțumită ca a primit o nouă șansă la viață. Boala este ținută sub control prin analize și investigații periodice.

Recent, în cadrul unei emisiuni TV, Monica Pop a dorit să-i încurajeze pe toți cei care suferă de cancer și să le explice că nu este o boală incurabilă, așa cum adesea se vehiculează. Aceasta a explicat că tratamentele din ziua de astăzi dau roade, ea fiind unul dintre exemple, și că și în țara noastră a scăzut mortalitatea cauzată de cancer.

„Vreau să mai spun ceva: sunt milioane de români care trăiesc datorită medicinei româneşti. La clinica unde eu m-am tratat de cancer, au murit doar doi oameni în cinci ani. Vorbesc despre persoane care sufereau de cancer. Este o boală curabilă! Şi nu mai vreau să aud jurnalişti care zic că este o boală necruţătoare! Un om care suferă de cancer şi aude aşa ceva se aruncă de la etaj. Cancerul nu este o boală necruţătoare! Eu sunt aici de atâţia ani! În prezent, mortalitatea prin cancer este de 20%, înainte era de 80%!”, a declarat recent Monica Pop în candrul unui interviu TV, potrivit Wowbiz.

Distribuie prietenilor

Sursa – click.ro